Tillkännagivande

Härmed har vi den smärtsamma plikten att meddela att ännu en länk har brutits i vår brödrakedja då vi nåtts av meddelandet att vår Broder Mats Tropp idag den 20 juli 2020 lagt ned sin vandringsstav.


Broder Mats föddes den 25 juni 1924 och var således 96 år gammal. Han invigdes i B17 1962 och i vår loge 1993 och han innehade 3:e lägergraden och var jubelveteran. Vi lyser frid över hans minne.
Till jordfästningen finns endast ett mycket begränsat antal platser för att följa broder Mats till sista vilan.
Anmälan till ÖM B-G Isberg tel 070-6288771.

Aktuellt i kristid

Brev från Storsiren till samtliga inom OddFellow 23 juli

Kaplans tankar 23 juli

Snickarens träd

En snickare hade bjudit med en kollega hem på middag efter arbetsdagens slut. Det hade varit en ansträngande dag. En av deras maskiner hade gått sönder. En kund hade ringt och skällt ut dem för något, som inte var deras fel. Och till råga på allt hade en fönsterruta blåst sönder. Snickaren körde hemåt med sammanbiten min, medan kollegan satt tyst i passagerarsätet. När de klev ur bilen på uppfarten och gick mot dörren, såg kollegan hur snickaren liksom i förbifarten rörde med båda händerna vid ett vildvuxet träd, som stod planterat på framsidan. Sen såg kollegan hur snickaren öppnade dörren och med ett brett leende kramade om sina barn, kysste sin fru och busade lite med hunden. Den sammanbitna minen var som bortblåst. Middagen förflöt med god mat och glada skratt.
När snickaren lite senare skjutsade hem sin kollega, kunde denne inte låta bli att fråga vad hemligheten var. Och vad hade snickaren egentligen gjort vid trädet på väg in?
- ”Jaså det”, sa snickaren. ”Det är mitt problemträd. När jag har haft en riktigt hektisk dag på jobbet och inte vill ta med mig alla bekymmer och funderingar hem, då hänger jag av mig dem på trädet på vägen in. Nästa morgon kan jag plocka upp dem på väg till jobbet igen. Men det lustiga är att de aldrig är lika många eller lika stora morgonen därpå.”

Reflektion:
• Var hänger jag av mig mina bekymmer?
• Jag bär väl inte omkring dem?

Boo Larsson, Kaplan

Övrigt

Sommarsysslor i trädgården.

ÖM:s spalt 28 maj

Hej igen alla Bröder!

ÄM har sammanträtt senast 27/5 och protokollet ifrån detta möte kommer att läggas på OF officiella hemsida. Cirkulären som kommit har skickats ut till alla bröder.
Storsirens brev bifogas.
Jag vill önska alla bröder en riktigt bra sommar.

Med broderliga hälsningar

Berndt-Göran Isberg, ÖM

Storlogens brev till alla på OddFellows 201 årsdag

Storsirens brev till samtliga inom OddFellow

Har alla kontakt med någon?

Tänk efter om du är orolig för att någon broder lämnas ensam i de tider som nu råder.

Kanske kan det vara läge för att slå en signal och prata bort en stund och kolla om det är något man kan ställa upp med?

Är du själv strandsatt och har behov av stöd är du välkommen att kontakta ÖM B-G Isberg tel 0706-288771.

ALLA ODD-FELLOWMÖTEN INSTÄLLDA TILLS VIDARE


Storsirens brev till samtliga inom OddFellow
Informationen kommer att förnyas kontinuerligt.

Totalt antal besökare i dag: